Realitzat el primer Cafè Colet del curs 2020-2021

Avui, divendres 20 de novembre de 2020, ha tingut lloc el primer Cafè Colet “Matinals de desenvolupament directiu de l’ACDE” de la temporada 2020-2021, un webinar sobre “Com ens en sortim en aquesta situación COVID-19?” a càrrec de 3 convidats que formaven part de la
taula rodona:
Marc Vilabrú Representant de la taula de treball de gestors esportius i tècnics d’esportsmunicipals del camp de Tarragona i Terres de l’Ebre
Josep Manel Gurrera Gerent CE Laietà
Manel Martinez Vicepresident ADECAF, conseller delegat ACCURA

El webinar ha estat moderat per la Dra. Magda Cayón (Doctora en Administració d’Empreses per la UAB), i ha comptat amb la presència de Sr. Pere Sust i Sagau (President de l’ACDE), el Dr. Joan Anton Camuñas (Vicepresident de l’ACDE) i el Dr. Xavier M Triadó Ivern – Director of
Institute of Professional Development -Institut de Ciències de l’Educació en Universitat deBarcelona i Director del Màster en Gestió Econòmica d’Entitats Esportives.

L’objectiu d’aquest primer Cafè Colet és el de poder compartir amb els participants com s’està donant resposta a la situació actual COVID-19 en tres àmbits diferents: privat, públic i associatiu. Les principals conclusions ha estat les següents:

1. En referència a quines accions s’han prioritzat:

– Salvar la tresoreria: reduir despeses pactant amb proveïdors, ERTEs a la
plantilla, demanar crèdits ICO
– Mantenir una comunicació constant amb usuaris, clients, recursos humans i teixit associatiu.
– Aprendre a planificar d’urgència i a curt termini, compliment de protocols i oferir seguretat sanitària.

2. En referència a com han gestionat els equips de persones: sobretot amb molta comunicació constant, transparent i sincera; ajudant a gestionar les pors; no acomiadant, acollint-se a ERTEs , obrint linees d’avançaments, preocupant-se constantment de la situació personal, econòmica i psicològica de tot l’equip.
Promovent el sentit de pertinença, sentit d’iniciativa i col·laborant els uns amb els altres com mai s’havia fet fins ara.

3. En referència a com es preveu que serà la gestió en el futur: Procurar ser resilient i adaptatiu per poder resistir en moments difícils i agilitzar els canvis. Cuidant molt més a les persones en tots els sentits. Essent molt més comunicatius amb usuaris, socis, proveïdors i treballadors. Essent molt més col·laboratius entre els diferents àmbits:
privat, públic, associatiu i comercial per un costat; i entre administracions, municipis i institucions per un altre costat. I sobretot, pensar que els models han canviat, els clients ja no consumeixen de la mateixa manera, han canviat prioritats, etc., per tant hem d’adaptar els nostres serveis a aquest nou model.

El proper Cafè Colet serà el proper 11 de desembre de 2020 i tractarem aspectes més estratègics que incideixen en la reformulació que els dirigents de l’esport hauran d’introduir en les seves institucions.


Cuidem-nos!